Asgari Ücret En Az 3 Bin 200 Lira Olmalı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2020 yılı için geçerli olacak asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından daha az olmaması gerektiğine vurgu yaparak en düşük 3 bin 200 lira olması gerektiğini söyledi.

Asgari Ücret En Az 3 Bin 200 Lira Olmalı

DİSK Asgari Ücret Talebini Açıkladı! "En Az 3 Bin 200 TL Olmalı"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2020 yılı için geçerli olacak asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından daha az olmaması gerektiğine vurgu yaparak en düşük 3 bin 200 lira olması gerektiğini söyledi. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2020 yılı asgari ücret görüşmelerinin başlaması dolayısıyla DİSK'in 2020 yılı asgari ücret beklentilerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bir ailede iki kişinin çalıştığı varsayılırsa asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kalmaması gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, asgari ücret talebinde kişi başına milli gelir hesabının dikkate alınması gerektiğini DİSK olarak 2020 yılı için asgari ücretin en az 3 bin 200 TL olması gerektiğini söyledi. DİSK Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı: 

Bir ailede iki kişinin çalıştığı varsayılırsa asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından daha az olmamasını gerektiğini ifade ediyoruz. Asgari ücret talebinde esas aldığımız ikinci esas ise, kişi başına milli gelir artışıdır. Cumhurbaşkanlığının 2020 yıllık programındaki kişi başına milli gelir hesabı dikkate alınmaktadır. Bu iki yöntemin ortalaması, yani hem geçim ücreti olmasını hem de milli gelir artışını dikkate aldığımızda DİSK olarak 2020 yılı asgari ücretinin en az net 3200 TL olması gerektiğini söylüyoruz.

Asgari Ücret DİSK Arzu Çerkezoğlu Enflasyon 2020 Toplantı Açlık sınırı Yoksulluk sınırı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!