Asgari Ücret Teklifi İle İlgili Hak İş'ten Açıklama!

HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan asgari ücret ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Türkiye'de asgari ücret belirlenirken, bir asgari ücret belirlemiyor Türkiye'nin en büyük toplu sözleşmesini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Teklifi İle İlgili Hak İş'ten Açıklama!

Hak İş 'ten asgari ücret açıklaması.

HAK-İş 'e bağlı Öz Büro İş Sendikasının Nevşehir Temsilciliğini ziyaret eden ve bazı temaslarda bulunan sendika başkanı Mahmut  Arslan, burada yaptığı bir basın toplantısı yaptı. 

Asgari ücret görüşmeleri öncesi geniş kapsamlı bir rapor hazırladıklarını söyleyen Arslan, diğer konfederasyonların ortak bir rakam üzerinde mutabık kalması için hassas davrandıklarını söyledi ve asgari ücretin , en büyük toplu sözleşme olduğunu ifade etti. 

Asgari ücretin bir kişi adına olmadığını ifade eden Arslan, "Biz asgari ücretin bir çalışan adına değil, evli ve iki çocuğu olan bir işçi ailesi adına belirlenmesini istiyoruz. Türkiye'de asgari ücret Batılı, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi istisnai bir ücret değil. Toplam çalışanların yüzde 45'inin asgari ücretten çalıştığı bir ülkeden bahsediyoruz. Aileleriyle beraber düşünüldüğü zaman yaklaşık 25 milyonluk bir kitleden bahsediyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde asgari ücretli çalışanların oranı yüzde 8 ile yüzde 15 arasında değişiyor. Asgari ücretle çalışanlara Batı'da ilave sosyal haklar veriyorlar. Bizdeki asgari ücret geçim ücreti olarak algılanıyor."

EN BÜYÜK TOPLU SÖZLEŞME

Arslan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'de asgari ücret belirlenirken, bir asgari ücret belirlemiyor Türkiye'nin en büyük toplu sözleşmesini yapıyoruz. Bu toplu iş sözleşmesinin taraflarının da sadece en büyük işçi sendikasının konfederasyonu değil, diğer konfederasyonların da içinde yer aldığı sistemi oluşturmamız gerekiyor. Bu sene TÜRK-İŞ'in yapmış olduğu çağrı ve atmış olduğu adım bu sistem için bir başlangıçtır. 3 konfederasyonun birlikte hazırladığı, birlikte belirledikleri ve birlikte mücadele ettikleri bir asgari ücret mücadelesi gerçek bir toplu sözleşme mücadelesine dönüştürülebilir. HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK olarak birlikte hareket ederek, ortak bir asgari ücret tespiti hususunda irademizi ortaya koyunca ortak olarak bir rakam belirlersek o rakamı esas kabul edelim, kendi belirlediğimiz rakamları değil, 3 konfederasyonla birlikte belirlediğimiz rakamları kamuoyu ile paylaşmayı daha doğru buluyorum."

Hakiş Mahmut Arslan Asgari Ücret
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!