HAK-İŞ'ten Çok Sert Asgari Ücret Açıklaması

HAK-İŞ'ten Çok Sert Asgari Ücret Açıklaması

HAK-İŞ'ten Çok Sert Asgari Ücret Açıklaması

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı, içeriği, sonuç elde etme yöntemlerinin tamamen değişmesini istiyoruz. Asgari ücretin belirlenme yöntemi değişmediği sürece arzu ettiğimiz  asgari ücreti maalesef elde etme şansımız yok." 

Arslan, Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikasının (Öz Güven-Sen)  otelde düzenlenen 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

"BU KOMEDİDEN BİR ŞEY ÇIKMAZ"
Yeni asgari ücrete ilişkin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısını yaptığını hatırlatan Arslan, şunları söyledi:

'BUGÜNKÜ KOMİSYON BİZİ TEMSİL ETMİYOR'
"Biz komisyonun yapısı, içeriği, sonuç elde etme yöntemlerinin tamamen değişmesini ve ortadan kalkmasını istiyoruz. Bugünkü komisyon bizi temsil etmiyor. İşsizleri, milyonlarca sendikasız işçiyi temsil etmiyor. O   bu asgari ücretin belirlenme yöntemi değişmediği sürece arzu ettiğimiz  asgari ücreti maalesef elde etme şansımız da yok.'

'HER YIL ARALIK AYINDA BİR KOMEDİ SAHNEYE SÜRÜLÜYOR'
Bu konuda her yıl aralık ayında  komedinin sahneye sürüldüğünü ve herkesin rolünü oynadığını ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün o komedinin parçası açıklama yaptı, 'eğer asgari ücrette olmazsa biz bu oyunda yokuz'  Aslında oyunun içinde olduklarını da itiraf etti. Bu komediden şey çıkmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu yapısından sağlıklı  asgari ücret ne yazık ki çıkmaz. 'Asgari ücreti tespit ederken bu yüksek enflasyonu dikkate alın. Sadece tüketiciyi değil, üretici enflasyonunu da dikkate alın' diyoruz. Biz senin önünü açıyoruz, seni güçlendiriyoruz."

KOMİSYONUN YAPISININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ
Daha iyi  asgari ücretin belirlenmesi için komisyonun yapısının değiştirilmesini istediklerini yineleyen Arslan, "Bu yapıdan hükümet memnun, işveren de memnun, bu arkadaşlar da memnun. Bu yapıyı, bu anlayışı değiştireceğiz. Bu komedinin sona ermesi için komisyon değişecek. Bütün konfederasyonlar orada temsil edilecek. Sadece onlar değil, işsizler, emekliler bütün bunlar orada temsil edilecek." diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu HAK-İŞ Mahmut Arslan Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret ne kadar olacak asgari ücret kaç tl olacak asgari ücret görüşmeleri asgari ücret komisyonu asgari ücret meclis g
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!