Sendikalardan Ortak Karar! Asgari Ücret 2 Bin 800 Lira Olmalı

Sendikalardan Ortak Karar! Asgari Ücret 2 Bin 800 Lira Olmalı

Sendikalardan Ortak Karar! Asgari Ücret 2 Bin 800 Lira Olmalı

İZMİR'de, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu tarafından, bütçe görüşmeleri, ek zam talebi ve asgari ücret ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hülya Baran Ulaşoğlu, bütçe hazırlanırken patronların değil, işçi ve emekçilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

2 BİN 800 TL ASGARİ ÜCRET TALEBİ

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ile KESK İzmir Şubeler Platformu ortak basın açıklaması yaparak, 2019 bütçesi hazırlanırken çalışanların gözardı edilmemesini, asgari ücretin 2 bin 800 TL olması gerektiğini belirtti. Basın açıklamasına katılan sendika üyeleri ellerinde 'Asgari ücretten alınan vergiler  'Enflasyon farkı kayıplarımız karşılansın, ek zam yapılsın', 'Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınsın' yazılı dövizler taşıdı.

SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA

DİSK ve KESK adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Eşbaşkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, Sermaye için değil, halk için bütçe, insanca yaşayacak ücret istediklerini dile getirdi.

"ZAMLAR GERİ ALINSIN"

Hülya Ulaşoğlu şunları söyledi: "2019 bütçesi hazırlanırken, halkın doğrudan ya da dolaylı olarak bütçenin yapılmasına, uygulanmasına ve denetlenmesine katılmasını ifade eden 'bütçe hakkı' tamamen yok sayılmış, patronların talepleri dikkate alınarak, işçi ve emekçiler gözardı edilmiştir. Türkiye'de asgari ücretle, hatta asgari ücretin altında  ücretle yaşamaya çalışan milyonlarca işçinin ücretleri artan enflasyon karşısında buharlaşmıştır. İktidar temsilcilerinin bütün çabalarına rağmen ekonomik krizin halkın günlük yaşamı üzerindeki yıkıcı etkileri giderek artmaktadır. İşçi ve emekçiler, yüksek enflasyon, artan faturalar  ek zam talep etmekte ve temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri alınmasını istemektedir."

DİSK KESK Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret ne kadar olacak asgari ücret kaç tl olacak asgari ücret görüşmeleri asgari ücret komisyonu asgari ücret meclis görüşmeleri asgari ücret zammı enflasyon z
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!