Asgari Ücret 2 Bin 300 Lira Mı Olacak?

Asgari Ücreti belirleyecek rakam 2300 TL mi? Komisyondaki isim açıkladı..

Asgari Ücret 2 Bin 300 Lira Mı Olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak zammı belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını bugün saat 14.00'da yapıyor. Bugünkü toplantı kritik  öneme sahip. Hem işçi hem işveren kesiminin asgari ücreti belirlemede baz aldığı kritik TÜİK rakamları bugün masaya konuyor. Bu rakamlar doğrultusunda yeni asgari ücretin ne kadar olacağına dair en önemli veri elde edilmiş olacak. Bugün TÜİK verileri ilepatronların ve işçi kesiminin rakamı da netleşecek.

NET 2385 LİRA

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat'ın verdiği bilgiye göre;

TÜİK'in komisyon masasına getireceği rakam 2300 lira civarında olacak. Irgat bugüne kadar Türk-iş'in kişinin yaşam maliyetini belirleme hesaplamalarının TÜİK hesaplamaları ile paralel olduğunu söyledi.

Buna göre Kasım ayında  içşinin geçim maliyeti 2 bin 383 lira oldu. TÜİK'in de bu civarda rakam açıklaması ve bunu komisyona sunması bekleniyor.

Enflasyon dahil  çok istatist hesaplamanın merkezi olan TÜİK, asgari ücretli için hesaplamayı bekar  işçi üzerinden yapıyor. Bu noktada Türk İş bekar yerine evli  işçinin baz alınmasını istiyor.

Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret ne kadar olacak asgari ücret kaç tl olacak asgari ücret görüşmeleri asgari ücret komisyonu asgari ücret meclis görüşmeleri asgari ücret zammı enflasyon zammı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!