İlk Asgari Ücret Zammı Geldi! Hesaplarına 2200 TL Yatırılacak

O belediye, asgari ücret tespit komisyonunun kararını beklemeden Aralık ayı itibariyle asgari ücrete 2.200 TL'ye çıkarma kararı aldı.

İlk Asgari Ücret Zammı Geldi! Hesaplarına 2200 TL Yatırılacak

Halk TV'de yer alan habere göre, Çukurova Belediyesi, asgari ücrete erken zam yapma kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama ise Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'den geldi. Asgari ücretin 2 bin 200 olması teklifinin, Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar gözönüne alındığında işçilerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şunları söyledi:

“Bin 600 çalışanımızdan bin 200’ü şirketimiz bünyesinde çalışıyor. Bu emekçi kardeşlerimiz, özellikle son günlerdeki ekonomik sıkıntının altında eziliyorlar. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin en az 2 bin 200 Lira yapılmasına dikkat çekmek için yaptığı çağrıyı emir görerek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşçilerimizin 3 gün sonra alacakları maaş da dahil olmak üzere 2 bin 200 Lira’dan hesaplanıp, yatırılacaktır."

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde CHP'li Belediyelere talimat vererek, belediyelerde çalışan işçiler için asgari ücretin 2.200 TL olarak uygulanmasını istemişti.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Çukurova Belediyesi asgari ücret 2200 tl Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret Asgari Ücret 2019 Asgari Ücret ne kadar olacak asgari ücret kaç tl olacak asgari ücret görüşmeleri asgari ücret komisyonu asgari ücret meclis görüşmeleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!