Asrın Projesi 2019 Yılında Bitiyor

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizdirilen ancak savaşlar, siyasi ve ekonomik yetersizlikler sebebiyle uygulamaya geçirilemeyen, Cumhuriyet döneminde de soğuk savaş ve siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle başlatılamayan Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak 600 kilometrelik yol gelecek yıl tamamlanıyor.

Asrın Projesi 2019 Yılında Bitiyor

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun diğer tüm etapları tamamlanırken tamamlanması beklenen Ordu ili etabında sona gelindi. Karadeniz başta olmak üzere tüm Türkiye ekonomisini olumlu yönde etkileyecek olan asrın projesi Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'in ticaret limanı yapacak. 

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 142 yıllık rüya projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren proje sayesinde Türkiye'nin Kuzey ile Güney aksı  bağlanacak. Yol tamamlandığında Ordu'dan yola çıkan araç Antalya'ya 6 saatte varabilecek. Yol aynı zamanda Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere de ihracatta önemli rol üstlenecek. 

Karadeniz-Akdeniz yolunun 88 kilometresi Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünün sorumluluğunda yer alıyor. Projenin tamamlanması beklenen tek etabı olan Ordu-Sivas arasında toplam uzunluğu 15 bin 150 metre olan 25 adet tünel, 330 metrelik 1 adet viyadük ile 3 köprü bulunuyor. Güzergahın 14 kilometresi bölünmüş yol, 34 kilometresi tek yol olarak inşa edilirken, 13'ü DSİ tarafından yapılan 24 adet tünel, 1 adet viyadük ve 2 adet köprü tamamlandı.
Projenin Ordu etabının 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. 

Karadeniz Akdeniz 2. Abdülhamid Karadeniz Yolu Asrın Projesi Karadeniz Akdeniz Yolu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!