Asgari Ücretli Nasıl Geçindiğini/Geçinemediğini Anlatacak

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücret tutarının belirlenmesinde bu yıl ilk yaşanacak. Asgari ücret tespit komisyonun çalışmalarına bir asgari ücret alan işçi de katılacak. Ve yaşadığı sıkıntıları anlatacak. Asgari ücretlinin anlatacaklarının komisyon üzerinde ne kadar etkili olacağı bilinmiyor.

Asgari Ücretli Nasıl Geçindiğini/Geçinemediğini Anlatacak

Asgari ücrette bu yıl  ilk yaşanacak. Aralık ayında başlayacak asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarını  asgari ücret alan işçi de katılacak. İşçi, yaşadığı sıkıntıları asgari ücret komisyonu üyelerine anlatacak.

Öte yandan Türk-İş Genel Başkanı Atalay ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, çalışma hayatındaki gelişmelerle ilgili görüştüklerini belirterek gündemlerinde en önemli konulardan  asgari ücret olduğunu söyledi.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlenmesi için görüşmelerin aralık ayında başlayacağını aktaran Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Türk-İş asgari ücretin taraflarından  Biz aydır asgari ücretin hemen 2000 lira olması, aralık ayındaki görüşmelerde de 2000 lira üzerinde görüşmelerin yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bugüne kadar 35'e yakın işveren asgari ücreti 2000 liraya yükseltti ama işverenlerin yüzde 99'u artış yapmadı."

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 15 üyeye sahip olduğunu, bunların 5'inin işçiyi, 5'inin işvereni, 5'inin ise hükümet temsil ettiğine işaret eden Atalay, "Komisyonda işçileri temsil eden Türk-İş heyetine Genel Eğitim Sekreterimiz Nazmi Irgat başkanlık edecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bu yıl ilk kez asgari ücretli işçi de yer alacak. İşçi arkadaşımız komisyon üyelerine asgari ücretle nasıl geçindiğini/geçinemediğini anlatacak." 

Asgari Ücret Asgari Ücretli işçi işçi maaşları asgari ücret 2019 2019 asgari ücret asgari ücret görüşmeleri Asgari ücret tespit komisyonu TÜRK-İŞ
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!