Erdoğan'ın Konuşması Sonrası Dolar Yükseldi!

Dolar kuru bugünkü Merkez Bankası'nın faiz kararı vereceği toplantısına odaklandı. Faiz artışına kesin gözüyle bakılırken bu beklentiyle 6.35 seviyesine gerileyen dolar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla yükselişe geçti.

Erdoğan'ın Konuşması Sonrası Dolar Yükseldi!

Piyasalar bugün saat 14.00'de açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak faiz kararını beklerken günlerdir inişi devam eden dolar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeniden yükselişe geçti.

Dolar bugün 6.35-37 bandında hareket ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TESK Genel Kurulundaki dolarla ilgili önümüzdeki günlerde yeni adımlar atılacağını ve meselenin kökünden çözüleceğini açıklamasının ardından tırmanışa geçerek 6.44 seviyesine yükseldi. Konuşmasında bugün faiz kararını açıklayacak olan Merkez Bankası'nı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz konusunda düşüncesinin değişmediğini de belirtti.

Dolar kuru saat 12.12 son durum;Mer

Dolar kuru saat 11.45 son durum;

Dolar kuru saat 09.27 son durum;

Dolar kuru saat 08.46 son durum;

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para alanya escortiminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.06 yükselişle 94.88 seviyesinde, Euro/dolar paritesi ise 1.1622 seviyesinde bulunuyor.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın bugün PPK toplantısında politika faizinde artış yapacağını tahmin ediyor. AA Finans'ın PPK Beklenti Anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı 425 baz puan oldu. Ekonomistler en yüksek 725 baz puanlık, en düşük ise 275 puanlık artış tahmininde bulundu.

Erdoğan Dolar Kuru Merkez Bankası Faiz Merkez Bankası Faiz Kararı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!