HAK-İŞ Başkanı: Asgari Ücret Bin 750 TL Olmalı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2017 yılı için belirlenecek olan asgari ücret miktarına ilişkin açıklamalar yaptı.

HAK-İŞ Başkanı: Asgari Ücret Bin 750 TL Olmalı

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaş, 2017 yılı için belirlenecek olan asgari ücreti merakla bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor.

Asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerinde, işverenler asgari ücrete zam yapılmasını istemezken çalışanlar ise işverenlerin bu fikrine tepki gösteriyor. Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, asgari ücret önerisiyle ilgili açıklama yaptı.

İşverenlerin asgari ücret arttırılmasın talebinin kabul edilemez olduğu açıklayan Başkan Arslan, işveren ile hükümetin anlaşarak gerekli kararı vermeleri gerektiğini ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun adil davranmadığını iddia eden Arslan, asgari ücretlileri sadece Türk-İş'in temsil etmesinin doğru olduğunu söyledi. Ayrıca komisyonda Haki-İş'in de çalışanların yanında olarak yer alması gerektiğine değindi.

Başkan Arslan, asgari ücretin zamsız olarak 1.557 TL seviyesine gelmesi gerektiğinin altını çizerek Türkiye’deki açlık ve yoksulluk sınırının  1.750 lira olduğunu ve asgari ücretin en az bu seviyede olması gerektiği konusunda ısrarcı olduklarını dile getirdi. 

asgari ücret 2017 asgari ücret ne kadar asgari ücret haberi asgari ücret son dakika asgari ücret ne kadar olacak 2017 asgari ücret haberi asgari ücret haberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!