Son dakika korkulan oldu! Çin’de ortaya çıkan Brusella bakterisi rüzgarla yayılıyor…

SAĞLIK - 2020-09-19 23:10:37

Son dakika korkulan oldu! Çin’de ortaya çıkan Brusella bakterisi rüzgarla yayılıyor…

Covid-19 ile uzun süredir gündemde olan Çin’de yeni bir bakteriye rastlandı. Kısa süre içerisinde 3 Bin 245 kişiye bulaşırken; rüzgarla dahi yayılabildiği belirtildi.

Nutuk.com.tr'de yer alan habere göre; Covid-19 ile uzun süredir gündemde olan Çin’de yeni bir bakteriye rastlandı. Kısa süre içerisinde 3 Bin 245 kişiye bulaşırken; rüzgarla dahi yayılabildiği belirtildi.

Çin’in Lanzhou şehrinde 2019 yılının yaz aylarında bir ilaç firması tesislerinden yayılmaya başlayan brusella bakterisi; laboratuvar çalışmalarındaki ihmalkarlık nedeni ile salgına neden oldu.

Brusella Nasıl Yayılıyor?

Aşı üretiminde, buhar emisyonlarının yanlış yapılmasıyla, hatalı sterilizasyon ile ve rüzgarla dahi yayılım gösterebiliyor.

İlaç firmasında kazanın ilk meydana geldiği günlerde yetkililer; bakterinin havada sınırlı şekilde hareket edebildiğini ve dozunun da düşük olması ile tehlike arz etmeyeceğini; çok sayıda kişiye bulaşmayacağını ifade etmişti. Fakat söylenenin aksine bakteri, hızla yayılım gösterdi. Binlerce insana bulaşmasının ardından şirket, 8 çalışanına ceza verirken mağdur kişilere de tazminat ödemesi yapmaya başladı. Peki, Brusella Hastalığı nedir ve belirtileri nelerdir?

Brusella Hastalığı Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?

Brusella hastalığı; süt içeren kontamine yiyecekler ve çiğ et ile yayılabiliyor. Ek olarak sığır, keçi, köpek, koyun, domuz gibi hayvanlardan da insana geçebiliyor. Ek olarak enfekte olan hayvanın idrarı, dışkısı, eti ve sütü ile doğrudan temas edildiğinde de bulaşabiliyor.

Brusella Hastalığının Belirtileri

  • Ateş
  • Yorgunluk
  • İştah kaybı
  • Kilo kaybı
  • Baş ağrısı
  • Kas ve eklem ağrısı

Öksürük gibi belirtiler, Brusella belirtileri arasında yer almaktadır. Tedavi yöntemi henüz geliştirilmezken, bilim insanları araştırmalara devam ediyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar - Nutuk Tanıtım Yazısı elektronik sigara