İşte Dünyanın En Güçlü Orduları!

ASAYİŞ - 2018-09-10 15:47:13

İşte Dünyanın En Güçlü Orduları!

'Global Firepower' isimli internet sitesi hazırladığı listeyle, dünyanın en güçlü 40 ordusunu sıraladı. İlk sırada ABD yer alırken Türkiye de listeye 9. sıradan girdi. Sıralama yapılırken savunma bütçeleri, personel sayısı, ülkelerin silah sanayilerindeki teknolojik gelişmişlik, iş gücü ve araç sayısı gibi kriterler göz önüne alındı.

Dünya ordularının güçlerini çeşitli faktörlere göre değerlendiren globalfirepower.com isimli site, 2018'in 'Küresel Ateş Gücü' listesini yayınladı.

Habertürk'yer alan habere göre; 55 farklı faktör göz önüne alınarak hazırlanan sıralada, ilk 3 sırayı ABD, Rusya ve Çin alırken, Türkiye listenin 9. sırasında kendine yer buldu.

Liste hazırlanırken, ülkelerin sahip olduğu silah sayısı kadar silah çeşitliliği de hesaba katılırken, nükleer silahlar değerlendirme kapsamına alınmadı.

Ülkelerin finansal durumlarının da değerlendirme kriterlerine yansıdığı Ateş Gücü Endeksi'nin oluşturulmasında, coğrafi faktörler, lojistik esneklik, doğal kaynaklar ve yerel endüstri gibi alanya escortçok kriter değerlendirildi.

Ateş Gücü Endeksi'ne göre oluşturulan, Küresel Ateş Gücü listesi ve ülkelerin askeri güçleri şu şekilde sıralandı:

EN ÇOK OKUNANLAR
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar - Nutuk - Tanıtım Yazısı elektronik sigara