Taşeron'da flaş gelişme! Maaşları Maliye belirleyecek...

Yaklaşık 720 bin taşeron işçi, kadroya geçmek için yıl sonunu beklerken, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeler yapılmaya da başladı. Bu düzenlemeler arasında da, 'maaşların' belirlenme şekli geliyor. TBMM'de ele alınan torba yasa ile, taşeron işçilerinin maaşlarını Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmesinin önü açılıyor.

Taşeron'da flaş gelişme! Maaşları Maliye belirleyecek...

MEVCUT SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Mevcut sistemde ise, taşeron işçilerinin ücretleri genelde asgari ücret düzeyinde bulunuyor. Ancak bazı işlerin niteliği itibariyle bu tutar değişebiliyor. Kamu kurumları, hizmet satın alma yöntemiyle bazı iş ve işlemlerini taşeron şirketlere devrediyor. Bu durum ihaleler ile gerçekleştiriliyor. İhaleyi kazanan firma ise, kaç personel çalıştıracağını ve bunun karşılığında ne kadar ücret ödeyeceğini de ilgili kuruma taahhüt ediyor. Yeni dönemde ise bu tür uygulamalar olmayacak.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Noyan Doğan da, bugünkü köşesinde taşeron işçilerinin maaşlarının Maliye Bakanlığı tarafından belirleneceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Noyan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"......Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenleme bulunuyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Peki, bugüne kadar nasıl belirleniyordu? Her kamu kurumu kendi sözleşme yapıyor ve sözleşmede de çalışacak olan taşeron işçilerin ücretlerini kendi belirliyordu. Torba yasa Meclis’ten geçtikten sonra ise artık kamuda çalışacak tüm taşeron işçilerin sözleşmedeki ücretlerine ilişkin tavanı Maliye belirleyecek....."

Kaynak: sgkrehberi

taşeron maaş maliye sondakika memur kadro
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!
Beşiktaş'ta Jean Onana Krizi Derinleşiyor: Ayrılık İhtimali Artıyor!